Fermenteren, How to, Video, Wildpluk

Lekkere azijn maken we zelf… natuurlijk! (Video)

Na aanleiding van mijn boek ‘Verrot lekker’ zijn er duizenden mensen zuurkool, pickle’s en crème fraîche gaan maken. Enkele honderden ging ook met alcohol, kefir, tempeh en frisdranken aan de gang. Maar slechts enkele waagde zich aan het maken van azijn. Raar eigenlijk als je je bedenkt dat het een veel gebruikt ingrediënt in de keuken is en dat het zo ontzettend makkelijk zelf te maken is.

Ik vermoed dat het o.a. komt door de lage prijs van azijn. Voor 40 cent heb je bij de supermarkt al een litertje. Maar deze goedkope, smaak- en geurloze, zure liter kun je beter voor het ontkalken van je kranen gebruiken, dan voor de finishing touch van je met zorg bereide gerechten. Een supermarktazijn is gewoon niet te vergelijken met een zelfgemaakte variant. Zo zijn mijn eigen azijnen aromatisch, complex, niet zo heel zuur en met wat bruiswater zelfs drinkbaar.

Om het zelf maken van azijn een boost te geven, laat ik in mijn allereerste vlog drie verschillende methodes zien. Ik hoop dat je er wat aan hebt. En mocht je een mooie azijn gemaakt hebben, dan vind ik het altijd leuk om er op Instagram of FaceBook foto’s van te zien.

Veel plezier met kijken en het maken van je eigen azijn… natuurlijk!

4 gedachten over “Lekkere azijn maken we zelf… natuurlijk! (Video)”

  1. numblock zegt:

    Wow, wat een informatieve en duidelijke video! Bedankt Christiaan, kan niet wachten op de volgende!

    1. ChristianWeij zegt:

      🙂 De volgende gaat over het SmaakPark waar ik mee bezig ben. Ik hoop hem morgen online te hebben.

  2. Ada zegt:

    Inderdaad een zeer verhelderend verhaal: kijkt bijna als een thriller. Benieuwd naar je volgende video!

    1. ChristianWeij zegt:

      Spannend hè? Al die miljarden kleine beestjes 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *