Roomkaas maken


Met deze instructiefilm laat ik zien hoe je eenvoudig zelf zachte kaas kunt maken. De film is gemaakt door Farm & Food productions. De volledige film met mijn bezoek aan Hans Boot, de Meester Affineur, is terug te zien op Youtube.

  • Wil je geen roodkorst kaas maken, maar een roomkaasje? Voeg dan in het begin geen stukje oude roodkorstkaas toe. Sla de stap met het toevoegen van warm water over, en eet hem na het zouten en 12u uitlekken op of bewaar hem maximaal nog 2 weken in de koeling.
  • Wil je smaakmakers toevoegen zoals het recept van de roomkaas met paddestoelen uit mijn boek Verrot Gezond? Doe dan de gesneden wrongel niet in de kaasvorm, maar doe het in een bak, roer de smaakmakers er doorheen en doe het vervolgens in de kaasvorm.
  • Wil je liever een brie maken? Voeg dan in het begin geen stukje roodkorstkaas toe, maar een stukje van je favoriete brie. En hetzelfde geldt voor blauwe kaas.
  • Wil je een Italiaans rookkaasje maken zoals mijn recept in de Foodies Magazine van september 2019? Voeg dan in het begin geen stukje oude roodkorstkaas toe. Sla de stap met het toevoegen van warm water over, en rook de kaas na het zouten in een koude rookoven.

Verrot gezond kun je hier bestellen.