Christian Weij

Ik (Christian Weij) ben fermentatie specialist, fooddesigner, landschapskok en pop-up chef. Ik ben eigenaar van Fooddesign bureau Puur-e, en geef regelmatig inspirerende kookworkshops voor kleine en grote groepen. Acht jaar geleden hing ik mijn functie als creative director bij een communicatiebureau aan de wilgen om mijn passie voor lekker, echt eten te volgen en me volledig op duurzame foodconcepten te richten.

Sinsdien wijdde ik niet alleen veel tijd aan het bedenken en serveren van lekker eten, maar o.a. ook aan het onderzoeken van verschillende fermentatietechnieken. De uitkomst van die experimenten gebruikt ik bij mijn pop-up restaurant en catering activiteiten. En meer dan 140 recepten verzamelde ik in het allereerste Nederlandse kookboek over fermenteren ‘Verrot lekker’.

De blog Verrot Spannend ben ik begonnen om al mijn culinaire avonturen te bundelen. Je vindt hier niet alleen mijn recepten en spannende video’s, maar ik zal je ook op de hoogte houden van het SmaakPark wat ik aan het ontwikkelen ben.

Je kunt mij bereiken via info@puur-e.nl