pompoen, Recepten, soep

Studio Pan en Potlood

Het voelt nog als de dag van gister dat ik de deur van YellowMind in Baarn voorgoed achter me dichttrok. Maar niets is minder waar! Ik werk alweer zeven jaar als zelfstandig FoodDesigner. Zeven heerlijke jaren waarin ik de leukste dingen heb mogen doen en beleven.

Toen ik het communicatiebureau achter me liet, had ik geen plan. Ik nam me voor om alleen nog maar projecten te doen waar ik mijn twee grootste passies in kwijt zou kunnen: eten en dingen creëren. Er gaat namelijk geen uur voorbij of ik bedenk iets nieuws. Een trekje die één van mijn ex-collega’s bij YellowMind afdeed als manisch creatief. En nieuwe dingen met eten bedenken, uitwerken en experimenteren is het allerleukste wat er is. Maar dat kan alleen als je risico durft te nemen, gaan waar nog nooit iemand gegaan is, de platgetrapte paden durft te verlaten, nooit iets voor normaal aan te nemen en je hoofd durft te stoten… heerlijk! Als je daartoe bereidt bent, kunnen de mooiste dingen op je pad komen. Zo werd ik een jaar of vijf geleden nog door menig omstander voor gek verklaard als ik het over fermenteren had. Zonde van je tijd en een vergeten ambacht waar niemand op zit te wachten, kreeg ik vaak te horen. Wie weet wat er gebeurd was als ik daar naar geluisterd had. 🙂

En nu ben ik weer iets nieuws begonnen. Een project zonder enig doel. En dit keer niet alleen, maar met een ex-collega van YellowMind: Mark Wittkampf. Mark is een hele goeie illustrator die met weinig inkt veel kan zeggen. Een stijl die ik bij het koken ook graag hanteer. Gewoon lekker koken met dat wat voorhanden is. Twee weken geleden hebben Mark en ik onder het genot van een biertje besloten deze stijlen samen te laten komen op een nieuw Instagram account. Onder de naam Studio Pan & Potlood zullen we regelmatig lekkere recepten met bijpassende illustraties posten. De eerste is vandaag online gegaan. Een mooie tekening van een flespompoen met een recept voor pompoensoep en speculaaskruiden.

Eet smakelijk alvast!

2 gedachten over “Studio Pan en Potlood”

  1. Birgit Ritten zegt:

    Hallo Christian. Wat leuk zeg. Ik ga jullie zeker volgen.
    Heb jullie ontmoet destijds toen je bij Charlotte gekookt hebt.

    1. ChristianWeij zegt:

      Ja hoi, leuk dat je reageert op het bericht. Over 2,5 week ben ik weer bij Charlotte. We hebben er weer zin in.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *