fermentatie, Fermenteren, pekelen, pickel, pickels, Recepten, verrot gezond, zelf fermenteren, zilveruitjes

Zelf pickles maken


Deze instructiefilm hoort bij een heel aantal recepten uit mijn boek Verrot Gezond. De gele bietjes met garam masala en de meiraapjes met koekkruiden bijvoorbeeld. Maar…. de lekkerste gefermenteerde pickles uit Verrot Gezond zijn toch wel de zilveruitjes met Provençaalse kruiden.

Zelf zilveruitjes, augurken en andere pickles fermenteren is super makkelijk. Het enige wat je nodig hebt is groenten, een pot en zout. Daarnaast kun je natuurlijk ook nog allerlei lekkere smaakmakers toevoegen. Leef je uit. Maak het smakelijk!

Bestel je gesigneerde exemplaar van Verrot gezond hier .

2 gedachten over “Zelf pickles maken”

  1. Steven zegt:

    Hoi! Ik ben begonnen met fermenteren a.d.h.v jouw filmpjes. Nu zeg jij volgens mij dat je de pot dicht laat (1 week?) en dan in proeft en weer afsluit. Andere hebben het over het dagelijks laten ‘boeren’ van de pot. Is dat handig om te doen? Sommige schrijven dat er kans is dat je pot ontploft. Maar, dan komt er wel weer zuurstof bij wat schimmels en gisten aan het werk kan zetten.

    Kortom, wanneer open ik mijn weckpot het beste voor het eerst? =)

    1. ChristianWeij zegt:

      De pot een week dichtlaten zodat er geen zuurstof bijkomt. Zonder zuurstof kan het niet gaan schimmelen en gaat de fermentatie altijd goed. Ik heb meer dan 100 potten staan in onze kookstudio van de afgelopen 3 jaar. Sommige zijn nog nooit open geweest en ik heb in de afgelopen 11 jaar dat ik fermenteer nog nooit een ontplofte pot gehad. Als je hem maar niet te vol maakt. Dus 2cm onder de rand blijven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *